Hos oss på KL Däck hittar du ett stort urval av däck till bra priser.
Vi erbjuder dig däck från olika fabrikat så som Toyo Tires, Michelin, Continental, Nokian m.m.
I priset ingår alltid montering och balansering av dina nyköpta däck. Du kan även beställa däcken bekvämt på www.dack247.se.

Sommardäck

Sommardäcken har en optimal gummiblandning för att passa sommarväglaget på bästa sätt. Mönstret kan se olika ut bland däcken och påverkar ljudnivån, rullmotstånd och egenskaper på våta vägbanor. Men viktigast är ändå själva gummiblandningen och mönsterdjupet för en säker körning. Lägsta mönsterdjupet för sommardäck är 1,6 millimeter, men tänk på att egenskaperna försämras redan vid ett mönsterdjup på 3-4 millimeter.

Vinterdäck

Vinterdäck har en annan sorts gummiblandning och är betydligt mjukare än sommardäck för att klara av de låga temperaturerna och hala vägbanor. Du kan välja mellan friktionsdäck eller dubbdäck. Dubbdäcken ger betydligt bättre grepp och ger en kortare bromssträcka på våra vintervägar. Friktionsdäcken sliter mindre på vägarna vilket gör de bättre ur miljösynpunkt. Dessa däck passar dig som kör mycket på våta, saltade och snömoddiga vägar.

Enligt lag måste du ha vinterdäck 1 december-31 mars om vinterväglag råder. Dubbdäck får användas från 1 oktober-15 april och även annan tid om vinterväglag råder. Lägsta mönsterdjupet är 3 millimeter. Men även här försämras egenskaperna redan vid 5 millimeter

Allrounddäck / Året runt-däck

Dessa däck är tillverkade för att användas året runt men är inget vi rekommenderar att använda i vårt nordiska klimat. Sommardäck på sommaren och vinterdäck på vintern!